De club

 

Van 1966 tot heden...

 

De Cuijkse hockeyclub Civicum is opgericht door een aantal enthousiaste Cuijkenaren die reeds elders met de hockeysport kennis hadden gemaakt.

De naam Civicum is gebaseerd op de aanduiding voor het oude Romeinse Castellum dat de voorloper was van het huidige Cuijk. Inmiddels is echter wel duidelijk dat de club dan eigenlijk Ceuclum had moeten heten.

Het misverstandje stond uiteraard de voorspoedige groei van de vereniging niet in de weg en al snel werd aansluiting gevonden bij de KNHB.

 

Door de ligging van Cuijk speelt Civicum niet alleen in Brabant, maar ook in Gelderland en Limburg. Inmiddels zijn de rood-groene Civicum tenues dan ook niet meer weg te denken uit deze zuidelijke en oostelijke hockeyregio’s.

Door de jaren heen zijn er steeds meer leden en vrijwilligers toegevoegd aan het ledenbestand van de Cuijkse Hockeyclub. En daarmee zijn er menig tophockeyers groot gebracht op de velden van Civicum.

 

Met haar 400 leden is de Cuijkse Mixed Hockeyclub Civicum een stevige middenmoter in de ledental rangorde van alle Nederlandse hockeyclubs.

Onze vereniging wordt uitsluitend gerund door vrijwilligers en de structuur is plat en doorzichtig. De Brabantse gemoedelijkheid en daarmee de recreatieve karakter staat hoog in het vaandel. Overigens wordt er voor een aantal eerstelijns teams gestreefd naar prestatie.

 

Om het hockeyspelletje op een goede wijze te kunnen spelen is er in 2006 een nieuw zandveld aangelegd. Daarna werd al snel duidelijk dat het oude zandveld aan vervanging toe was waarbij in 2009 het veld vervangen werd door een nieuw semi-waterveld.

In de periode daarna kreeg de accommodatie en de omliggende omgeving een upgrade. Het clubhuis werd verbouwd en uitgebouwd, het terras kreeg een nieuw tintje, de oprijlaan kreeg nieuw asfalt en er werden nieuwe parkeerplaatsen met daarbij een nieuwe toegangspoort geplaatst.

 

Dit hadden de enthousiaste Cuijkenaren zich in 1966 nauwelijks kunnen voorstellen…