Trainerschap

Hockeyen leer je niet zo maar daarvoor heb je training nodig. Het omgaan met een hockeystick, de bal, je teamgenootjes, het veld en de regels zijn een paar factoren die je moet kunnen om een hockey(st)er te worden.

Iedereen vindt het fijn als er na de zomerstop weer een trainer voor je neus staat die jou wil leren hockeyen. Als trainer wordt je dus erg gewaardeerd, maar (een goede) trainer word je niet zomaar! Om een goede trainer te worden, kun je het best zo vroeg mogelijk beginnen. Uiteraard is later beginnen helemaal geen probleem!

Als trainer bij Civicum ben je met de jeugdcommissie verantwoordelijk voor de organisatie rondom en uitvoering van de trainingen van de jeugdteams. Als trainer ben je dus samen met de coach een belangrijke schakel binnen de jeugdopleiding van Civicum.

Kenmerken van een trainer bij C.M.H.C Civicum zijn:

  • Enthousiast

  • Leergierig

  • Kritisch

  • Verantwoordelijk

  • Taakbewust

  • Sociaalvaardig

  • Hockeyachtergrond

 

De hoofdtaak van een trainer bestaat uit het voorbereiden, uitvoeren en evalueren van trainingen. Als je voor het eerst training geeft zul je dit niet allemaal hoeven doen. Daarom worden beginnende trainers altijd onder begeleiding geplaatst van een meer ervaren trainer. Zo kun je samen goed de trainingen verzorgen.

 

Bij de jongste jeugd worden meerdere ‘assistenten’ ingezet bij elke activiteit/oefening. Bij de weer iets wat oudere jeugd wordt één hoofdtrainer en één of twee assistent-trainers ingezet. Zij zullen een inleiding, deel van de kern of afsluiting verzorgen. Wanneer trainers zelfstandig genoeg zijn zullen zij bij de jeugd teams zelf training gaan geven. Vaak in twee- of drietallen.

 

De totaal zelfstandige trainers zullen de oudere jeugdteams training geven of juist bij de jongere teams, zodat zij weer assistent-trainers onder de arm kunnen nemen.

Op deze manier probeert CMHC Civicum het trainerschap te ontwikkelen en te behouden.

Er is ook een vergoeding voor het trainerschap mogelijk, gebruik hiervoor het declaratieformulier. Deze is te vinden op de website onder het kopje ‘overige’ > ‘documenten’. Tevens kun je hier handige links en andere informatie vinden over het trainerschap.

 

Lijkt jou het leuk om trainer te worden? Stuur dan een e-mailtje naar [email protected]