Civicum en Corona

Nieuws afbeelding

Dat het Coronavirus er is, daar kunnen we niet onderuit, maar ook bij Civicum willen we ervoor zorgen dat we alert zijn en volgen we de richtlijnen van het RIVM: Handen wassen, niezen en hoesten in je mouw en we gebruiken papieren zakdoekjes.

Ook de KNHB heeft natuurlijk vragen ontvangen over het al dan niet doorgaan van hockeywedstrijden.
Vanwege de kwetsbaarheid van de doelgroep die deelneemt aan de beide rolstoelhockeycompetities (E- en H-hockey) heeft de KNHB besloten deze competities tot nader orde af te gelasten. De desbetreffende verenigingen zijn hierover geïnformeerd.
Op dit moment is er echter geen reden om andere hockeywedstrijden/evenementen af te gelasten. De KNHB houdt de situatie vanzelfsprekend in de gaten en laat zich adviseren door het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) en NOC*NSF.

Civicum volgt ook graag het algemene advies van de KNHB, doen jullie mee?

Aanvullend advies KNHB
Als aanvulling op het advies van het RIVM over de basishygi├źne adviseert de KNHB bij de wedstrijden de komende periode de handshake met medespelers, tegenstanders en scheidsrechters te vermijden. Natuurlijk vragen wij hockeyers elkaar nog steeds een prettige wedstrijd toe te wensen maar daarbij raden we aan een alternatief voor de handshake te gebruiken, bijvoorbeeld:

*  Ontvang je clubgenoten, tegenstanders en de scheidsrechters nog net zo hartelijk maar zonder handshake.
*  Wens de tegenstander succes door middel van bijvoorbeeld een yell.
*  Bedank de scheidsrechter na afloop mondeling zonder handshake.

Zoals de KNHB altijd adviseert, blijft het belangrijk om alleen een eigen bidon of waterfles te gebruiken. En zorg ervoor dat je bitje niet rondslingert; stop hem bijvoorbeeld in je sok als je hem niet gebruikt.

Op de hoogte blijven?
-  Meer informatie lees je op de site van het RIVM
-  Of voor de regio Brabant kijk je op de site van de GGD Hart voor Brabant.
-  Op de site van de KNHB vind je de meest recente berichtgeving over de eventuele gevolgen van het coronavirus voor de hockeycompetitie.


Van het bestuur | 9 Maart