Teams & schema's
Selecteer een team
Selecteer een schema
Uitslagen
D2 Mixed Hockey Club Heesch D2 1-5
H2 V.M.H.C. Geel-Zwart H3 1-9
Vet A Nuenen HB 3-7
Alle verslagen  Alle uitslagen
Agenda
28-8  Clinic Kampong voor E8 en
31-8  Oefenwedstrijden 11-tallen
Hele agenda


terug naar vorige pagina


Dames 1- HV Weert D1 : 0 - 3 
 

Civicum D1 – Weert D1 0-3 (0-2)

 

Lieve supporters,

 

Welkom terug na een eindeloze, troostloze, grimmige zomer zonder hockey. We zijn blij dat jullie al die afschuwelijke weken doorstaan hebben. Het viel ook ons erg zwaar om al die weken zonder bal aan de stick door te brengen. En zonder elkaar. Buiten hockey om zien we elkaar namelijk eigenlijk nooit.  

Maar zondag 9 september was het zover. De eerste competitiewedstrijd van het seizoen. Het seizoen dat we geen 11e gaan worden maar ergens (ver?) daarboven. Het seizoen waar we alle thuiswedstrijden op een super-de-lux waterveld mogen spelen. En het seizoen waarin we Anneloe en Anke (opnieuw) mogen verwelkomen. Deze twee dames zullen gaan strijden voor de topscoorder positie.

Bij aankomst op de club zien we ons prachtige nieuwe veld shinen in de zon. Het veld heeft er zin in, zo blij dat dames 1 het gaat bespelen. Begrijpelijk.

Na veteranen B aangemoedigd te hebben, verdwijnen we de kleedkamer in. Rode shirtjes aan en gaaaaaaan. De voorbespreking in het hok is als vanouds. Een paar wijze woorden van Mark, een paar flauwe grapjes en we kunnen gaan warm lopen.

Als we richting het veld lopen, valt er precies een zonnestraal op het openstaande poortje van ons nieuwe veld. Even zijn we allemaal ontroerd door de schoonheid van dit waterveld. Hanne veegt nog even een traantje weg en de warming-up gaat van start. Het is nog wat slapjes allemaal tijdens het inspelen, maar de wedstrijd moet toch beginnen.  De slappe warming-up is terug te zien in de wedstrijd gedurende de eerste 10 minuten. We moeten zelf ook nog wennen aan ons nieuwe veld en niet iedereen is helemaal wakker. We krijgen dan ook al snel een tegendoelpunt. Daarna weten we onszelf te herpakken en realiseren we ons dat de competitie begonnen is en dat we het alle tegenstanders moeilijk kunnen maken. Een aantal mooie combinaties komen voorbij en ook een aantal kansen. Helaas is het Weert die het tweede doelpunt scoort. Rust. Er is meer te halen. Hoewel Weert is gedegradeerd uit de overgangsklasse, zijn we zeker niet kansloos. We zijn er op gebrand om onze kansen af te maken. De tweede helft gaat van start en het spel gaat gelijk op. 25 minuten houden we dit goed vol. Het spel vloeit heen en weer van Civicum naar Weert. Heen en weer van cirkel naar cirkel. Heen en weer van strafcorner naar nog meer strafcorners. Beide teams krijgen er veel maar weten er geen te benutten. Totdat Weert in de laatste 10 minuten nogmaals een strafcorner krijgt. Deze keer toverden ze een nieuwe variant tevoorschijn die succesvoller blijkt dan de vorigen. 3-0. Zuur. Jammer. Balen. Kut. De laatste 10 minuten gebeuren er weinig spannende dingen en klinkt het eindsignaal op de 70e minuut. Helaas geen punten tijdens deze eerste wedstrijd. We hadden een doelpuntje verdiend!

Maar niet getreurd, we spelen volgende week opnieuw thuis en dan gaan we wél punten pakken. Dus pak je agenda, schrijf er groots in op zondag 16 september 12:45: Civicum dames 1 naar de overwinning juichen (en daarna bier halen voor die hardwerkende meiden).

Tot volgende week.

 

Civicum dames 1.  

Inloggen
Contact
Correspondentieadres
C.M.H.C. CIVICUM
Postbus 63
5430 AB Cuijk

Clubadres
Sportpark
'De Groenedijkse Kampen'
Sportlaan 7
5431 AP Cuijk

(0485) 314574
Nieuwsbrief