Teams & schema's
Selecteer een team
Selecteer een schema
Uitslagen
D2 Mixed Hockey Club Heesch D2 1-5
H2 V.M.H.C. Geel-Zwart H3 1-9
Vet A Nuenen HB 3-7
Alle verslagen  Alle uitslagen
Agenda
28-8  Clinic Kampong voor E8 en
31-8  Oefenwedstrijden 11-tallen
Hele agenda


terug naar vorige pagina


Dames 1- MHC DES D1 : 0 - 6 
 

Wij hebben een vol weekend achter de rug met twee gespeelde wedstrijden. Vrijdag speelden wij een bekerwedstrijd tegen Oirschot Dames 1 en zondag mochten we op weg naar Kaatsheuvel om te spelen tegen DES Dames 1, de nummer 2 van onze competitie.

Oirschot D1 – Civicum D1: 4-2 (2-1)

We vertrokken vrijdag vol goede moed naar Oirschot. We wisten dat we kansen hadden en dat we deze vandaag zouden kunnen benutten. Bij de modderige bedoeling in Oirschot aangekomen, kregen we van de scheidsrechter te horen dat de lampen van het eerste veld kapot waren en dat we dus op het geelomrande, geelgepaalde zandveld mochten spelen. Niet ideaal, maar dat moet geen probleem zijn, dachten we.

De kapotte lampen waren niet het enige probleempje wat er was, Beau was namelijk een cruciaal deel van haar hockeyuitrusting vergeten: de hockeyschoenen. Achja, op sneakers kun je ook gewoon een wedstrijd hockeyen. Als het flexibele team dat we zijn, gingen we luchtig om met al deze tegenslagen en begonnen we fel aan de warming up.

Na het rapen van een aantal eikeltjes op het veld en een knallende opening verzorgd door de heren van Oirschot klonk het fluitsignaal. Zij waren direct feller. Passes kwamen bij ons niet aan en we sloten ook niet aan. Oirschot maakte al snel de 1-0. Even later volgde de 2-0. Gelukkig scoorden we voor de rust nog de 2-1, dat gaf ons toch nog wat moed mee.

In de rust was werk aan de winkel. We waren niet fel genoeg en hielden ons ook zeker niet aan de afspraken. We beloofden en geloofden in beterschap.

Na de rust kwam er echter niet genoeg verandering. In fases speelden we beter en vonden we elkaar, maar uiteindelijk mocht het allemaal niet baten. De wedstrijd verloren we met 4-2. Jammer genoeg zijn we dus niet door bij de bekercompetitie.

Na afloop kwam er toch nog een mooie verassing, De scheidsrechters kwamen gezellig bij ons douchen. Zo werd onze avond toch nog iets minder erg en konden we met een klein glimlachje op ons gezicht terug naar ons prachtige Brabantse Kuuk.

DES D1 – Civicum D1: 6-0 (3-0)

Zondag mochten we naar het sprookjesachtige Kaatsheuvel. Uiteraard met Eftelingmuziek kwamen we in de stemming. Ondanks dat DES tweede stond waren we niet bang. Er lagen kansen en we waren niet van plan om ons zomaar van de mat te laten spelen.

Na een felle warming up met hagel als kogeltjes begonnen we fel aan de wedstrijd. Het spel ging beide kanten op. We creëerden wat kansen, maar kregen ze er niet in. Aan de andere kant scoorden DES wel en al gauw kwamen we 1-0 achter. Ondanks de tegenslag bleven we ons spel hockeyen. Het mocht echter niet baten; we kwamen achtereenvolgens 2-0 en 3-0 achter.

In de rust waren we van mening dat we echt niet slecht aan het spelen waren. We moesten onszelf alleen nog gaan belonen.

De tweede helft gingen we door met ons spel en creëerden we weer een aantal kansen. Het lukte ons echter nog steeds niet om ze te benutten. DES kreeg ook veel kansen en zij waren toch iets handiger bij de goal, daarom scoorden zij ze wel. Eindstand 6-0.

6-0 klinkt als een grote nederlaag en het zijn ook veel te veel tegendoelpunten. Toch kijken we positief terug op de wedstrijd tegen DES. Ondanks de goede tegenstander zijn we (niet gekeken naar de uitslag) niet zomaar weggespeeld. We hebben op veel momenten goed spel laten zien, lef getoond en ons eigen ding gedaan. Met deze instelling kunnen we verder.

Vrijdag 22 maart

Aanstaande vrijdag speelt H1 voor de beker! Wij zorgen voor de afterparty! Kom je ook?

Zondag 24 maart

Aankomende zondag spelen we thuis tegen HCAS, de nummer acht in onze competitie. Vorige keer hebben we uit met 3-2 van hen verloren, daar valt dus nog een appeltje mee te schillen.

Zondag is eveneens de opening van ons nieuwe waterveld, mini veldje en het nieuwe speeltoestel. Een flinke upgrade voor de Civicum accommodatie! Uiteraard ook dan feest aansluitend! Genoeg reden dus om naar de club te komen. Tot zondag!

Inloggen
Contact
Correspondentieadres
C.M.H.C. CIVICUM
Postbus 63
5430 AB Cuijk

Clubadres
Sportpark
'De Groenedijkse Kampen'
Sportlaan 7
5431 AP Cuijk

(0485) 314574
Nieuwsbrief